Δια ζώσης στην Πάτρα: Εργαλεία και αρχές Θετικής Διαπαιδαγώγησης στην Προσχολική Τάξη, Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2023

Πέμπτες: 9, 16, 23 Νοεμβρίου και 7, 14 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 18:00 - 20:00 - Δια ζώσης συναντήσεις: PARTS-PATRAS ARTS, Κορίνθου 213, Πάτρα

Σε αυτό το εργαστήριο, το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Οι συμμετέχοντες/-ουσες θα μάθουν πώς να εφαρμόζουν τις αρχές και τα εργαλεία της θετικής διαπαιδαγώγησης, μιας προσέγγισης που βασίζεται στη θεωρία του Adler και των συνεργατών του, όταν εργάζονται με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει βαθύτερη κατανόηση των τρόπων μάθησης των παιδιών, της σημασίας της ανήκειας και των κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων. Η προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία ομάδων και η εργασία μέσω αυτών. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε πέντε συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών (συνολική διάρκεια: 10 ώρες) με τα ακόλουθα θέματα:

  • Προσεγγίζοντας θετικά την προσχολική τάξη. Δημιουργώντας αλλαγές.
  • Με ενσυναίσθηση στην προσχολική τάξη. Ανάπτυξη κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων.
  • Αναπτυξιακά κατάλληλες τεχνικές.
  • Κατανοώντας τις συμπεριφορές.
  • Φροντίζοντας τον εαυτό μας.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές ομάδων, επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά προσχολικής ηλικίας, φοιτητές αντίστοιχων τμημάτων και γενικότερα… σε όποιον/-α ενδιαφέρεται να προωθήσει την ανάπτυξη των παιδιών σε περιβάλλοντα όπου αναδεικνύονται οι δεξιότητές τους. (Επίσης, οι γονείς θα βρουν ενδιαφέρον σε αυτό το εργαστήριο).

Εμψύχωση: Φωτεινή Καραγρηγόρη, Εκπαιδευτικός ΠΕ87.09, Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας, MSSc Child Studies, M.Ed, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Θετικής Διαπαιδαγώγησης (Positive Discipline), Συνεργάτιδα Attachment Parenting Hellas.

Κόστος συμμετοχής: 80 €
Συνολική διάρκεια: 10 ώρες
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στους χώρους του Parts Patras Arts (Κορίνθου 213, Πάτρα).

Με το τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν σημειώσεις και βεβαίωση συμμετοχής.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων.

Πληροφορίες: PARTS PATRAS ARTS
τηλ: 6972222996 (Γαβριέλλα Πούπα)
email: p.arts@hotmail.gr
Facebook page: Parts -Patras Arts
Για εγγραφή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/4ZP89YMh4CAZzcJB9

Λίγα λόγια για την επιμορφώτρια

Η Φωτεινή Καραγρηγόρη αποφοίτησε από το τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στη Δανία, παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα με στόχο την προώθηση της συμπερίληψης και της συμμετοχικής εργασίας με παιδιά, νέους και ενήλικες, χρησιμοποιώντας δημιουργικές τεχνικές. Η ανάγκη της για εμβάθυνση των γνώσεών της την οδήγησε στη Σουηδία, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές, εστιάζοντας στην επισκόπηση της παιδικής ηλικίας μέσω διεπιστημονικών προσεγγίσεων σε θέματα όπως δικαιώματα του παιδιού, γονείς και οικογένεια, σχολείο και εκπαίδευση, μετανάστευση και πολιτισμός, φύλο και σεξουαλικότητα, υγεία και ανάπτυξη και έπειτα σε μεταπτυχιακές σπουδές σχετικά με την Εκπαίδευση ειδικότερα.
Κατανοώντας και πιστεύοντας στην ανάγκη ανατροφής συνδεδεμένων και συμπονετικών παιδιών, έχει εξειδικευτεί στη Θετική Διαπαιδαγώγηση και στην Εκπαίδευση Γονέων στο Βρεφικό Μασάζ. Αγαπά να μαθαίνει κι έτσι επιμορφώνεται συνεχώς γύρω από αναπτυξιακά κατάλληλες τεχνικές για την ενδυνάμωση και εμψύχωση παιδιών και ενηλίκων. Ως Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Θετικής Διαπαιδαγώγησης, ο σκοπός της είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα όπου προάγονται οι δεξιότητες τους. Έτσι, ενσωματώνει τα εργαλεία της Θετικής Διαπαιδαγώγησης στην εργασία της με τα παιδιά και υποστηρίζει άλλους παιδαγωγούς, γονείς και επαγγελματίες που επιθυμούν να εξοπλίσουν την εργαλειοθήκη τους με μερικά από αυτά τα εργαλεία.
Έχει εργαστεί με παιδιά διαφόρων ηλικιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδική κατασκήνωση, με ευπαθείς πληθυσμούς συνεργαζόμενη με μεγάλο οργανισμό, με νέους και ενήλικες σε τυπικά και μη τυπικά πλαίσια. Σήμερα, εργάζεται ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εφαρμόζοντας όσα έχει μάθει και μαθαίνει.
Έχει πιστοποιηθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και παράλληλα εργάζεται διδάσκοντας σε τμήματα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.  Συνεργάτιδα της Attachment Parenting Hellas, μέλος της Positive Discipline Association. Μπορείτε να βρείτε άρθρα της και πληροφορίες για αυτή στο www.lemonhood.gr.
Στο Parts Patras Arts παρουσιάζει σεμινάρια-εργαστήρια για τη θετική διαπαιδαγώγηση.