Ας γνωριστούμε…

Θετική Διαπαιδαγώγηση

Η Θετική Διαπαιδαγώγηση (αγγλ: Positive Discipline), αποτελεί μια προσέγγιση που βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και επιδιώκει την ανάπτυξη του χαρακτήρα, την ανάπτυξη της συναισθηματικής επίγνωσης και διαχείρισης, καθώς και των κοινωνικών δεξιοτήτων στις καθημερινές μας δραστηριότητες, καθώς φροντίζουμε, εκπαιδεύουμε και ασχολούμαστε με μωρά, νήπια και μεγαλύτερα παιδιά.

Πρόκειται για μια προσέγγιση που δεν επιβάλλει ούτε υπερβολικό έλεγχο, ούτε υπερβολική ανοχή. Βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και στη συνεργασία.

Ελάτε να μάθουμε περισσότερα μαζί!

Φωτεινή Καραγρηγόρη

Εκπαιδευτικός ΠΕ87.09, Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας, MSSc Child Studies, M.Ed. 
Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Θετικής Διαπαιδαγώγησης (Certified Positive Discipline Trainer)

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ
Εκπαιδευόμενη Σύμβουλος Attachment Parenting

Η πεποίθησή μου ότι η μάθηση προκύπτει μέσα από την εξερεύνηση είναι τόσο βαθιά ριζωμένη που την ακολούθησα από μικρή ηλικία, χωρίς να γνωρίζω ακριβώς το γιατί ή πώς το έκανα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ως Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας στο ΤΕΙ Ιωαννίνων, εξοικειώθηκα με τη θεωρία που αφορά τη φροντίδα, την ανατροφή και την αγωγή των παιδιών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Δανία και τη Σουηδία κατάλαβα τους τρόπους που το παιδί δημιουργεί τον κόσμο του, επηρεάζει τη δική του ζωή και τη ζωή των γύρω του. Από τότε εξερευνώ και επιλέγω προσεγγίσεις που τοποθετούν τη σχέση στο επίκεντρο της εκπαίδευσης και της ανατροφής.

Όλα όσα έχω μάθει και συνεχίζω να μαθαίνω, προσπαθώ να τα ενσωματώνω στην καθημερινή μου ζωή και στο έργο μου με παιδιά και ενήλικες. Έχω εργαστεί με παιδιά, έφηβους και ενήλικες. Σήμερα, εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε τμήματα Bοηθών Bρεφονηπιοκόμων και συμβουλευτικά με γονείς και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται τα παιδιά να μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα όπου προάγονται οι δεξιότητες τους.

Συνεργάτιδα Attachment Parenting Hellas, μέλος Positive Discipline Association, μέλος της επιστημονικής ομάδας της Frezyland.

Lemonhood

ο, η, το [λέμονχούντ]

Τα σπουδαιότερα της ζωής μου τα έχω μάθει όταν ήμουν μέσα σε ομάδες. Γιατί ακριβώς εκεί, μέσα στις ομάδες, είναι που συνδέουμε αυτά που ακούσαμε, είδαμε, διαβάσαμε… με ιδέες, σκέψεις, ανθρώπους, εμπειρίες. Κι έτσι μαθαίνουμε. Το lemonhood θα ήθελα να τo δει κανείς σαν μια αυλή όπου στεκόμαστε, σας προσφέρω δροσιστική λεμονάδα και οι ιδέες της θετικής διαπαιδαγώγησης μετατρέπονται σε πολύτιμη γνώση. Μπορεί κανείς να μπει στο Google, να γράψει θετική διαπαιδαγώγηση και να μάθει για αυτήν. Πώς, όμως, θα κάνει αυτή τη γνώση πραγματικά ωφέλιμη;

Το όραμά μου είναι να δημιουργήσουμε μια κοινότητα παιδαγωγών που μοιράζονται την ίδια γλώσσα το κοινό τους ενδιαφέρον να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα όπου προωθούνται οι δεξιότητές τους.