Εργαλεία και αρχές Θετικής Διαπαιδαγώγησης στην Προσχολική Τάξη – Μάιος 2021

Διαδραστικό, διαδικτυακό εργαστήριο 10 ωρών

σε συνεργασία με το εργαστήρι τεχνών “Parts Patras Arts

Τέσσερις συναντήσεις, διάρκειας 2,5 ωρών

Κάθε Σάββατο από 8 Μαΐου έως 29 Μαΐου 2021,

ώρα 17:00 – 19:30

Σε αυτό το διαδραστικό διαδικτυακό εργαστήριο, το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να εφαρμόζουν αρχές και εργαλεία της θετικής διαπαιδαγώγησης, μιας προσέγγισης βασισμένης στη θεωρία του Adler και των συνεργατών του, όταν εργάζονται με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει βαθύτερη κατανόηση των τρόπων που μαθαίνουν τα παιδιά, της σημασίας του να ανήκεις και των κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων. Προτεραιότητα μας είναι η δημιουργία ομάδας και η εργασία μέσα από αυτήν. Το εργαστήριο διεξάγεται σε εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 2,5 ωρών (συνολική διάρκεια: 10 ώρες) με τις προτεινόμενες θεματικές να είναι:

  1. Προσεγγίζοντας θετικά την προσχολική τάξη. Δημιουργώντας αλλαγές.

  2. Με ενσυναίσθηση στην προσχολική τάξη. Ανάπτυξη κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων.

  3. Αναπτυξιακά κατάλληλες τεχνικές.

  4. Κατανοώντας τις συμπεριφορές.

  5. Φροντίζοντας τον εαυτό μας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές ομάδων, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά προσχολικής ηλικίας, φοιτητές αντίστοιχων τμημάτων και γενικότερα… σε όποιον/α ενδιαφέρεται τα παιδιά να μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα όπου προάγονται οι δεξιότητες τους. (Οι γονείς θα βρουν επίσης ενδιαφέρον αυτό το εργαστήριο).

Παρουσίαση: Φωτεινή Καραγρηγόρη, Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας, MSSc Child Studies, Πιστοποιημένη Επιμορφώτρια Θετικής Διαπαιδαγώγησης

Συνολική διάρκεια: 10 ώρες

Στην τιμή περιλαμβάνονται (επιπλέον):

  • Ευκαιρία συμμετοχής σε κλειστή ομάδα στο facebook

  • Συμμετοχή σε μηνιαία συνάντηση μέσω zoom για μοίρασμα/υποστήριξη

  • Συχνά στα εργαστήρια μας φιλοξενούμε σημαντικά πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία στη Θετική Διαπαιδαγώγηση. Η Jane Nelsen και ο Steven Foster έχουν απαντήσει σε ερωτήσεις μας στο παρελθόν.

Το σεμινάριο διεξάγεται διαδικτυακά μέσω zoom.

Για το σεμινάριο απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο από υπολογιστή και να κατεβάσετε το πρόγραμμα ZOOM (δωρεάν). Καλό θα ήταν να έχετε ανοιχτές κάμερες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εκτός και αν υπάρχει σημαντικός λόγος να μην το κάνετε.

Με το τέλος του σεμιναρίου δίνονται σημειώσεις και βεβαίωση συμμετοχής.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων.

Πληροφορίες – εγγραφές:
PARTS PATRAS ARTS
τηλ: 2610005252
email:
p.arts@hotmail.gr
Facebook page: Parts -Patras Arts