Εργαλεία και αρχές Θετικής Διαπαιδαγώγησης στην Προσχολική Τάξη

Σχετικά με το Εργαστήριο: Διαδραστικό εργαστήριο που διεξάγεται εξ αποστάσεως ή δια ζώσης. Διοργανώνονται μεμονωμένες συναντήσεις ή κύκλος περισσότερων ωρών.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πως να εφαρμόζουν αρχές και εργαλεία της θετικής διαπαιδαγώγησης, μιας προσέγγισης βασισμένης στη θεωρία του Adler και των συνεργατών του, όταν εργάζονται με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει βαθύτερη κατανόηση των τρόπων που μαθαίνουν τα παιδιά, της σημασίας του να ανήκεις και των κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων. Προτεραιότητα μας είναι η δημιουργία ομάδας και η εργασία μέσα από αυτήν. Προτεινόμενες θεματικές είναι:

  1. Προσεγγίζοντας θετικά την προσχολική τάξη. Δημιουργώντας αλλαγές.
  2. Με ενσυναίσθηση στην προσχολική τάξη. Ανάπτυξη κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων.
  3. Αναπτυξιακά κατάλληλες τεχνικές.
  4. Κατανοώντας τις συμπεριφορές.
  5. Φροντίζοντας τον εαυτό μας.

Θα έχετε την ευκαιρία να εμπλακείτε σε βιωματικές δραστηριότητες που βοηθούν τους ενήλικες να μπουν στον κόσμο των παιδιών τους και να κατανοήσουν βαθύτερα τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει. Η Θετική Διαπαιδαγώγηση είναι μια μη-τιμωρητική και μη-επιτρεπτική προσέγγιση στη φροντίδα, ανατροφή και εκπαίδευση των παιδιών, που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη σύνδεσης και σχέσεων με σεβασμό.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές ομάδων, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά προσχολικής ηλικίας, φοιτητές αντίστοιχων τμημάτων και γενικότερα… σε όποιον/α ενδιαφέρεται τα παιδιά να μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα όπου προάγονται οι δεξιότητες τους. (Οι γονείς θα βρουν επίσης ενδιαφέρον αυτό το εργαστήριο).

Ελάτε να γίνουμε ομάδα:
Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε μια υποστηρικτική ομαδική ατμόσφαιρα όπου διερευνούμε τις ανάγκες μας με σεβασμό και κατανόηση. Αυτό το εργαστήριο δεν αφορά μόνο τη θεωρία. Πρόκειται για την οικοδόμηση μιας κοινότητας που εκτιμά την ευημερία των παιδιών και των ενηλίκων εξίσου.

H κατανόηση και η φροντίδα των αναγκών των παιδιών και των δικών μας είναι το κλειδί για έναν πιο αρμονικό κόσμο. Μη χάσετε αυτή την ευκαιρία να αναπτυχθείτε, να συνδεθείτε και να εμπνεύσετε θετικές αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Εάν ο φορέας σας, η ομάδα σας ή το σχολείο σας επιθυμεί να φιλοξενήσει ένα εργαστήριο σύμφωνα με τις ανάγκες σας, επικοινωνήστε στο f.karagrigori@gmail.com.

Δείτε στις ανακοινώσεις μας τρέχοντα εργαστήρια ή επικοινωνήστε μαζί μας για να μπείτε σε λίστα αναμονής.