Μεγαλώνοντας παιδιά με σεβασμό

Εργαστήρια ενδυνάμωσης για γονείς και επαγγελματίες που εργάζονται δίπλα στα παιδιά

Σχετικά με το Εργαστήριο: Διαδραστικό εργαστήριο που διεξάγεται εξ αποστάσεως ή δια ζώσης. Διοργανώνονται μεμονωμένες συναντήσεις ή κύκλος περισσότερων ωρών. Σε αυτό το εργαστήριο, εμβαθύνουμε στον κόσμο της θετικής διαπαιδαγώγησης, εξερευνώντας χρήσιμα εργαλεία και γνώσεις για να βελτιώσετε τη ζωή της οικογένειάς σας.

Μερικά σημαντικά σημεία που προσεγγίζονται στα εργαστήρια μας:

  • Βασικές αρχές της θετικής προσέγγισης: Ανακαλύψτε τα θεμέλια της θετικής διαπαιδαγώγησης.
  • Σύνδεση πριν την επανόρθωση: Εξερευνήστε τη σημασία της δημιουργίας σύνδεσης με το παιδί.
  • Καλοσύνη και σταθερότητα: Ανακαλύψτε την ισορροπία μεταξύ σεβασμού στις ανάγκες και οριοθέτησης στην ανατροφή των παιδιών.
  • Κοινωνικές-συναισθηματικές δεξιότητες: Καλλιεργήστε την ενσυναίσθηση, την αυτορρύθμιση και την αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων.
  • Εστίαση στις λύσεις: Εξοπλιστείτε με πρακτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση προκλήσεων και μάθετε τεχνικές επίλυσης προβλημάτων που προάγουν τη συνεργασία.
  • Αποφεύγοντας τις μάχες εξουσίας: Καλλιεργήστε σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.
  • Ενθάρρυνση ή Έπαινος: Κατανοήστε τη διαφορά και τον αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση του παιδιού.
  • Υποστήριξη της Αυτορρύθμισης: Αποκτήστε γνώσεις για να βοηθήσετε το παιδί σας να αναπτύξει δεξιότητες αυτορρύθμισης.
  • Κατανόηση του εγκεφάλου του παιδιού σας: Μάθετε για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και πως επηρεάζει την επικοινωνία σας με τα παιδιά.
  • Αναπτυξιακά κατάλληλες πρακτικές: Εξερευνήστε τεχνικές που ανταποκρίνονται στους στόχους σας και στα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών.
  • Κατανόηση Συμπεριφορών: Εξερευνήστε τους λόγους πίσω από συμπεριφορές και ανταποκριθείτε αντί να αντιδράτε.
  • Αυτοφροντίδα: Ανακαλύψτε τη σημασία της αυτοφροντίδας και της ευεξίας τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας.

Θα έχετε την ευκαιρία να εμπλακείτε σε βιωματικές δραστηριότητες που βοηθούν τους ενήλικες να μπουν στον κόσμο των παιδιών τους και να κατανοήσουν βαθύτερα τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει. Η Θετική Διαπαιδαγώγηση είναι μια μη-τιμωρητική και μη-επιτρεπτική προσέγγιση στη φροντίδα, ανατροφή και εκπαίδευση των παιδιών, που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη σύνδεσης και σχέσεων με σεβασμό.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε γονείς και φροντιστές παιδιών, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που υποστηρίζουν παιδιά και οικογένειες και … σε όποιον/α ενδιαφέρεται τα παιδιά να μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα όπου προάγονται οι δεξιότητες τους.

Ελάτε να γίνουμε ομάδα:
Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε μια υποστηρικτική ομαδική ατμόσφαιρα όπου διερευνούμε τις ανάγκες μας με σεβασμό και κατανόηση. Αυτό το εργαστήριο δεν αφορά μόνο τη θεωρία. Πρόκειται για την οικοδόμηση μιας κοινότητας που εκτιμά την ευημερία των παιδιών και των ενηλίκων εξίσου.

H κατανόηση και η φροντίδα των αναγκών των παιδιών και των δικών μας είναι το κλειδί για έναν πιο αρμονικό κόσμο. Μη χάσετε αυτή την ευκαιρία να αναπτυχθείτε, να συνδεθείτε και να εμπνεύσετε θετικές αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Εάν ο φορέας σας, η ομάδα σας ή το σχολείο σας επιθυμεί να φιλοξενήσει ένα εργαστήριο σύμφωνα με τις ανάγκες σας, επικοινωνήστε στο f.karagrigori@gmail.com.

Δείτε στις ανακοινώσεις μας τρέχοντα εργαστήρια ή επικοινωνήστε μαζί μας για να μπείτε σε λίστα αναμονής.


Σχετικές δράσεις 2024
Online – Μάιος, Ιούνιος 2024 Ενδυνάμωση Επαγγελματιών και Γονέων: Εργαστήριο Θετικής Διαπαιδαγώγησης

Εκπαιδεύτρια: Φωτεινή Καραγρηγόρη σε συνεργασία με Attachment Parenting Hellas
Ημερομηνίες και ώρες: Κάθε Τετάρτη 15 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2024 (5 συναντήσεις), 18:00 – 20:00
Online, μέσω Zoom