Βρεφικό μασάζ: Τι είναι και σε τι μας ωφελεί;

Online Live Streaming Σεμινάριο σε συνεργασία με τη Frezyland by Frezyderm

Online Live Streaming Σεμινάριο σε συνεργασία με τη Frezyland by Frezyderm

Το βρεφικό μασάζ αποτελεί μια πανάρχαια τεχνική που μπορεί να σας συνδέσει βαθιά με το μωρό σας και σας βοηθά να κατανοήσετε τους τρόπους που επικοινωνεί μαζί σας, ώστε να ανταποκριθείτε με αγάπη και σεβασμό. Μπορεί να σας ενδυναμώσει ως γονιό και να σας κάνει να αισθανθείτε ότι ξέρετε ακριβώς πώς να καλύψετε τις μοναδικές ανάγκες του.

Μάθετε ό,τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε βρεφικό μασάζ μέσα από αυτό το online σεμινάριο της Frezyland, με τη Φωτεινή Καραγρηγόρη, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ από τον IAIM, επιμορφώτρια θετικής διαπαιδαγώγησης και παιδαγωγό.

Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να μάθουν:

  • Τι είναι το βρεφικό μασάζ και πώς θα πρέπει να εφαρμόζεται.
  • Ποια είναι μερικά από τα οφέλη του γεμάτου αγάπη αγγίγματος.
  • Ποιες είναι οι καταστάσεις εγρήγορσης των βρεφών (υπνηλία, ήρεμη εγρήγορση, ανησυχία, κλάμα) και πώς μπορούμε να αφουγκραζόμαστε τα σημάδια που μας δείχνουν κάθε φορά.

Το online σεμινάριο της Frezyland απευθύνεται σε οικογένειες και επαγγελματίες που φροντίζουν βρέφη. Θα σας βοηθήσει να μάθετε μερικές τεχνικές μασάζ* και να βρείτε τρόπους, για να είστε παρατηρητικοί σχετικά με το πώς επικοινωνούν μαζί σας τα βρέφη.

*Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προτείνουμε μερικές κινήσεις που βοηθούν στη χαλάρωση του παιδιού και στη μείωση κοιλιακού πόνου. Για εκμάθηση του κύκλου των κινήσεων, χρειάζεται οι γονείς να απευθυνθούν σε πιστοποιημένη/ο εκπαιδεύτρια/τη, για να συμμετάσχουν σε κύκλο μαθημάτων.

*Πριν εφαρμόσετε το βρεφικό μασάζ, συνιστάται πάντα να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας. Μην εφαρμόζετε την παραπάνω μέθοδο εάν υπάρχουν αντενδείξεις (προβλήματα υγείας του μωρού, δερματικά ή άλλα).


Το webinar έγινε σε συνεργασία με τη Frezyland στις 17 Μαΐου 2022. Η περιγραφή και το βίντεο αναπαράγονται όπως δημοσιεύτηκαν αρχικά στο frezyland.gr