Πιστοποίηση Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας στη Θετική Διαπαιδαγώγηση

POSITIVE DISCIPLINE EARLY CHILDHOOD EDUCATOR CERTIFICATION από τον Positive Discipline Association

ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ (CPDECE – Certified Positive Discipline Early Childhood Educator)

Αυτό το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε για παιδαγωγούς προσχολικής και πρώιμης παιδικής ηλικίας, εκπαιδευτικούς, φροντιστές και άτομα που εργάζονται με παιδιά από τη γέννηση έως τα έξι έτη ηλικίας. Επιπλέον, οι γονείς θα βρουν αυτήν την εκπαίδευση χρήσιμη. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να εφαρμόζουν τις αρχές και τα εργαλεία της Θετικής Διαπαιδαγώγησης, μια φιλοσοφία βασισμένη σε ερευνητικά δεδομένα, στην ατομική ψυχολογία, στην εργασία με ομάδες μικρών παιδιών. Θα αποκτήσουν επίσης μια βαθύτερη κατανόηση του πώς μαθαίνουν τα μικρά παιδιά, της σημασίας της αίσθησης του ανήκειν και της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης, και πώς να διδάσκουν καλύτερα αυτές τις δεξιότητες σε περιβάλλοντα τάξεων.

Η πιστοποίηση παρέχεται από τον Positive Discipline Association – PDA.

Μαθησιακοί στόχοι:

  • Δημιουργία ενός περιβάλλοντος τάξης ή ομαδικού πλαισίου όπου τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν την αίσθηση ότι ανήκουν και ότι είναι σημαντικά και όπου αναδεικνύεται η σημασία της συνεισφοράς και του αμοιβαίου σεβασμού.
  • Κατανόηση του τρόπου που μαθαίνουν τα μικρά παιδιά και πώς να προσαρμόσουν τη διδασκαλία στις ανάγκες αυτής της ηλικιακής ομάδας.
  • Προώθηση των απαραίτητων κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων για την υποστήριξη της ανάπτυξης και της σχολικής ετοιμότητας.
  • Κατανόηση της συμπεριφοράς των παιδιών και πώς να λειτουργούν υποστηρικτικά σε ομάδες μικρών παιδιών.
  • Διδασκαλία των βασικών δεξιοτήτων ώστε να συμμετέχουν σε αναπτυξιακά ταιριαστά συμβούλια τάξης.
  • Εκμάθηση των αρχών της θετικής διαπαιδαγώγησης και των ιδεών της ατομικής ψυχολογίας για εφαρμογή στην προσχολική τάξη, στις κοινότητες σας και σε συναντήσεις με γονείς.

Υλικά και πόροι που περιλαμβάνονται στην εκπαίδευση στην ελληνική γλώσσα:

  • Το βιβλίο της Jane Nelsen: Αποτελεσματική Διαπαιδαγώγηση, εκδ. Διόπτρα
  • Εγχειρίδιο Θετική Διαπαιδαγώγηση για Παιδαγωγούς Πρώιμης και Προσχολικής Παιδικής Ηλικίας
  • Συνδρομή 1-έτους στον Positive Discipline Association
  • Συμμετοχή σε ελληνόφωνο mentor group

Η εκπαίδευση προσφέρεται στα ελληνικά, διαδικτυακά ή δια ζώσης, από την πιστοποιημένη από τον Positive Discipline Association εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών Φωτεινή Καραγρηγόρη.


Σχετικές δράσεις 2024
Online – Ιούλιος 2024: Εκπαίδευση Πιστοποίησης Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας στη Θετική Διαπαιδαγώγηση

Εκπαιδεύτρια: Φωτεινή Καραγρηγόρη, CPDT
Ημερομηνίες και ώρες: 1, 3, 8, 10 Ιουλίου 2024 17:00 – 20:00 και 15 Ιουλίου 2024 17:00 – 19:00 (EEST – ώρα Αθήνας)
Online, μέσω Zoom
Γλώσσα: Ελληνική
Κόστος: Κανονική τιμή: 499€, Εγγραφές μέχρι 01/06/2024: 449€, Για ομαδικές εγγραφές 4 ατόμων και άνω παρέχεται έκπτωση 30€/άτομο. 


Εάν ο φορέας σας, η ομάδα σας ή το σχολείο σας επιθυμεί να φιλοξενήσει μια εκπαίδευση πιστοποίησης ή άλλη ευκαιρία για ανάπτυξη σύμφωνα με τις ανάγκες σας, επικοινωνήστε στο f.karagrigori@gmail.com.